Achilles Bocholt prolongeert BENE-League titel

Bocholt prolongeert BENE-League titel met winst op OCI LIONS (34-31)

Het begin van de finale is voor Bocholt, dat met een ontketende Wout Winters (drie doelpunten) na vijf minuten een 4-2 voorsprong neemt. Beide keepers, Hoiting en Alberts beginnen ook sterk aan de wedstrijd, maar na een kwartier spelen heeft Hoiting toch al tien doelpunten moeten incasseren.

LIONS komt niet verder dan vijf doelpunten in het eerste kwart, en wordt verdedigend soms volledig zoekgespeeld door de snelle positiewisselingen bij Bocholt. Na een kwartier komt LIONS-topscoorder Joao Ramos beter in de wedstrijd, en hij brengt zijn ploeg samen met landgenoot Rebelo terug tot 11-10. Bocholt geeft dan weer wat gas bij en binnen vijf minuten is het verschil dan weer vier, 16-12. In de laatste vijf minuten voor rust is het wederom driemaal Ramos die zorgt dat zijn ploeg met een acceptabele achterstand kan gaan rusten. Ruststand 18-16.

In de eerste acht minuten na rust komt OCI-LIONS niet tot scoren, Bocholt lukt dit wel en zij lopen verder uit naar 21-16. Met twee goals op rij komt LIONS dan binnen twee minuten terug tot 21-18, maar Bocholt staat niet toe dat de aansluitingstreffer gescoord wordt. Tot de twintigste minuut scoren beide ploegen om en om, maar worden ook aan beide kanten fouten gemaakt. Met nog negen minuten op de klok moet Kai Feldmann met een rode kaart naar de kant vertrekken na zijn derde tijdstraf. Winters en Kedziora zorgen er dan met twee belangrijke doelpunten voor dat het verschil weer naar vier doelpunten wordt gebracht, 31-27.

Rebelo en Ramos brengen LIONS op karakter naar een verschil van twee, 31-29, maar met nog drie minuten te spelen gooien Kooijman en Kedziora de deur definitief in het slot. OCI-LIONS weet in de laatste minuut nog één doelpuntje in te lopen via Rebelo, maar de winst voor Bocholt is dan al zeker. Met een eindstand van 34-31 prolongeert Achilles Bocholt haar BENE-League titel! Wout Winters wordt met zes doelpunten in de finale uitgeroepen tot Most Valuable Player.

Achilles Bocholt:
Bjorn Alberts, Stef Gijbels, Clem Leroy, Brecht Wertelaers (5), Michiel Lamers, Wout Winters (6), Evert Kooijman (4), Jordi Cremers, Elias Koninkx, Andreas Kittel (1), Roel Valkenborgh (1), Joren Lamers, Serge Spooren (7), Damian Kedziora (6), Miha Pucnik (4).

OCI-LIONS:
Mike Kusters, Luuk Hoiting, Rob Schmeits (1), Luca van Straaten, Thomas Dekker, Kai Feldmann, Lino Janssen (1), Jeroen Roefs, Ivo Steins (3), Nuno Rebelo (8), Roel Adams, Ivar Stavast (6), Sverre Jansen, Joao Ramos (8), Bram Versteegden (1), Mario Bergen (3).

Op de finaledag van de Final4 werd het publiek opgewarmd door de wedstrijd om de derde plaats tussen FIQAS Aalsmeer en Hubo Initia Hasselt.

FIQAS Aalsmeer pakt derde plek ten koste van Hubo Initia Hasselt (31-28)

Aalsmeer en Hasselt mochten de spits afbijten op de zondagmiddag. Hasselt kwam het beste uit de startblokken en nam na vijf minuten een 3-5 voorsprong door goals van Vossen en Buciuman. Aalsmeer ging daarna experimenteren met een extra veldspeler, maar de doelman van Hasselt, Jelle Vonckx, strafte dit snel af met twee doelpunten op rij, 6-8.

Na een kwartier begon Aalsmeer steeds meer los te komen en langzaam kroop de ploeg van Bert Brouwer naar Hasselt toe. Na twintig minuten was het Jim Castien die Aalsmeer weer op gelijke hoogte bracht, de laatste tien minuten was het stuivertje wisselen. Beide ploegen gingen rusten met een 16-16 stand. Dylan Vossen was aan Hasseltse zijde verantwoordelijk voor de helft van de treffers.

In de tweede helft zette Aalsmeer de goede lijn voort en had na tien minuten zelfs een gaatje van drie doelpunten geslagen. Met name Nils Dekker en Remco van Dam scoorden aan de lopende band. Bij Hasselt leek de pijp een beetje leeg, maar de ploeg raapte zich bij elkaar en wist na twintig minuten toch weer op gelijke hoogte te komen 26-26. Via Bottinga en Van Dam sloeg Aalsmeer echter snel weer een gaatje van twee doelpunten, een tik die Hasselt niet meer te boven kwam. Met 31-28 legde Aalsmeer uiteindelijk beslag op de derde plek in de BENE-League.