Oranjeheren verliezen laatste oefenduel van Oostenrijk

De Oranjeheren hebben hun laatste oefenduel van deze trainingsstage verloren van Oostenrijk. Na zestig minuten stond er een stand van 26-24 op het scorebord. De ploeg van Erlingur Richardsson sluit met dit verlies de trainingsstage af. Eerder deze week werd er gewonnen en verloren van Polen B en gelijkgespeeld tegen Slovenië.

Nederland keek aan het begin van de wedstrijd direct tegen een 2-0 achterstand aan. De eerste Nederlandse goal viel pas in de zesde minuut. Het was Jeffrey Boomhouwer die vanaf 7-meter het net vond. Dankzij nog drie goals van de linkerhoek ging de stand in het begin gelijk op: 4-4. De Oostenrijkse ploeg kwam vervolgens op stoom en liet mooie acties zien. Dit resulteerde in een voorsprong van drie goals halverwege de eerste helft: 9-6.

Deze achterstand kwam Nederland niet snel te boven. Iso Sluijters scoorde tweemaal en een mooie break-out van Jeffrey Boomhouwer belandde ook in de goal. Maar de Oostenrijkers bleven, ondanks goed keeperswerk van Bart Ravensbergen, scoren: 14-11. Oostenrijk wist een overtal situatie, na twee minuten tijdstraf van Ivo Steins, niet te benutten. Hierdoor kreeg Nederland de mogelijkheid om de achterstand te verkleinen voor rust. Dit lukte na goals van Jeffrey Boomhouwer en Samir Benghanem. De ploegen zochten met een stand van 14-13 in Oostenrijks voordeel de kleedkamers op.

De Oranjeheren kwamen scherp uit de kleedkamer en verzilverden direct de eerste kans. Ondanks dat Nederland verdedigend goed stond wist Oostenrijk drie keer op rij te scoren en de voorsprong te pakken: 17:14. Nederland had vervolgens het vizier op scherp staan en scoorde driemaal achter elkaar via Rutger ten Velde (2x) en Iso Sluijters.

Door tijdstraffen van Robin Schoenaker en Samir Benghanem kreeg Oostenrijk de kans om op voorsprong te komen. Missers van de Oranjeheren zorgden ervoor dat Oostenrijk wederom drie goals uitliep: 20-17. Nederland wist het gat te verkleinen tot 21-20 na doelpunten van Kay Smits en Samir Benghanem (2x). Robin Schoenaker kreeg voor de tweede keer deze wedstrijd een tijdstraf en Oostenrijk maakte van deze overtal situatie optimaal gebruik. Wederom liep het team drie doelpunten uit: 23-20.

De Nederlandse ploeg maakte zich met nog vijf minuten te spelen klaar voor een sterk slotoffensief. Keepers Bart Ravensbergen en Mark van den Beucken hielden veel ballen tegen, aan de andere kant wist Nederland de kansen te benutten. De ploeg kwam terug tot 25-23 dankzij goals van Ephrahim Jerry, Rutger ten Velde en Alec Smit. Even werd er gedacht dat Kay Smits de aansluitingstreffer maakte, maar deze werd om een discutabele reden afgekeurd. Alec Smit wist twee minuten voor tijd het net te vinden na een snelle break-out. Helaas bleek dit niet genoeg en maakte Oostenrijk de laatste goal van de wedstrijd: 26-24.