Beach meiden U18 pakken groepswinst na overwinning op Argentinië

Beach meiden U18 pakken groepswinst na overwinning op Argentinië

Oranje U18 is door vijf groepszeges in Argentinië doorgedrongen tot de hoofdfase van de Youth Olympic Games. Woensdag werd het thuisland in het laatste pouleduel gepakt.

In twee helften (22-19 en 22-16) zette Nederland Argentinië opzij. Met liefst negen tweepunters kende Lynn Klesser een uitstekende wedstrijd. Ook cirkelspeelster Nyah Metz was op dreef.

Kroatië of Chinese Taipei
Zo heeft de formatie van bondscoach Harald Mulder de poulesfase ongeslagen afgesloten. Eerder kregen groepsgenoten Paraguay, Hong Kong, Turkije en Venezuela klop. Alleen tegen laatstgenoemd land verloor Nederland een set. Na het nemen van shoot-outs (7-6) verliet Oranje U18 alsnog als winnaar het zand in Buenos Aires. 

Als hoofd van groep B komt Nederland in de hoofdfase de nummer drie van poule A tegen. Kroatië en Chinese Taipei zijn respectievelijk de nummer twee en drie van de andere groep. Zij werken nog één speelronde in de groepsfase af. Wereldkampioen Hongarije bezet in poule A de koppositie.

Olympisch kampioen
Oranje U18 speelt op donderdagochtend, 15:50 uur Nederlandse tijd, het eerste duel in de hoofdfase. ’s Avonds om 20:20 uur  speelt de jeugdploeg de tweede wedstrijd in de hoofdfase. De winnaar van het kampioenschap in Argentinië mag zich tot de eerste Olympisch kampioen Beach Handball kronen.