Coaches blikken vooruit op BENE-League Final4

Coaches blikken vooruit op BENE-League Final4

Dit weekend wordt in de Antwerpse Lotto Arena de FINAL4 van de BENE-League georganiseerd. Voor deze apotheose hebben Achilles Bocholt, HC Visé BM, OCI Lions en Green Park Aalsmeer zich geplaatst. Zaterdagnamiddag worden de kwalificatiewedstrijden gespeeld. Beide winnaars spelen zondagnamiddag de finale van de FINAL4. Achilles Bocholt won de twee voorbije edities van de BENE-League.

“Na wederom een uitermate spannende competitie waar op de laatste wedstrijddag de Final4 plaatsen moesten worden veilig gesteld gaan allereerst de oprechte felicitaties naar de uiteindelijke deelnemende clubs aan de FINAL4” zegt Gio Antonioli, voorzitter van de BENE-League. “Elk weekend wisten de handballers ons weer te raken met de intensiteit van hun inspanningen en emoties; dat is wat tophandbal zo mooi maakt. Weliswaar domineerden Achilles Bocholt en HC Visé de reguliere competitie en zijn daardoor licht favoriet voor de eindzege, maar de verschillen in de onderlinge wedstrijden waren vaak klein. OCI-Lions en Green Park/Aalsmeer zijn daarnaast gevreesde cupfighters. Wij rekenen daarom, evenals de voorgaande edities, op twee prachtige handbaldagen met spannende wedstrijden. Ik wens alle deelnemende ploegen heel veel succes.”

Achilles Bocholt – Green Park Aalsmeer

Titelverdediger Achilles Bocholt sloot de reguliere competitie af als leider. De Limburgers wonnen 19 van de 22 competitiewedstrijden. Half december leed Achilles Bocholt, thuis tegen Bevo, zijn enige nederlaag van het seizoen. “We beginnen aan de FINAL4 met het nodige vertrouwen” zegt Bart Lenders, trainer van Achilles Bocholt. “Maar je mag ook niet té zelfzeker zijn. Ik wil daarom ook niet verder kijken dan de wedstrijd van zaterdagnamiddag tegen Aalsmeer. Als we die wedstrijd winnen volgt de finale. Achilles Bocholt is nog op drie fronten actief. De eerste prijs die we kunnen pakken is de BENE-League. Uiteraard willen we een derde opeenvolgende titel. De laatste jaren zijn we verwend geweest. Geloof me, die drang en honger om prijzen te winnen stopt nooit. Als titelverdediger wordt je in een favorietenrol geduwd. Wij nemen die rol op. Iedereen is fit en klaar voor de strijd. Maar nogmaals, laat ons niet te voorbarig zijn. Eerst wacht ons de wedstrijd tegen Aalsmeer.”

“We zijn blij dat we in de FINAL4 staan, het zegt iets over waar we als team staan. Op basis van de competitie zijn Bocholt en Visé iets sterker, maar de FINAL4 staat op zichzelf. Alle vier de teams komen om te winnen” zegt Bert Bouwer, coach van Green Park Aalsmeer.

HC Visé BM – OCI Lions

HC Visé BM eindigde tweede in de reguliere competitie en plaatste zich voor de eerste keer in het clubbestaan voor de FINAL4 van de BENE-League. “We leven toch met wat gemengde gevoelens toe naar de FINAL4 van zaterdag” zegt Korneel Douven, coach van HC Visé BM. “Er is al heel veel gezegd over het feit dat we dit weekend het finaleweekend en een Europese wedstrijd combineren. We leven vol vertrouwen en met de nodige motivatie toe naar onze eerste FINAL4. Afgelopen weekend hebben we een stevige wedstrijd gespeeld en die ervaring nemen we mee naar zaterdag. OCI Lions is een vaste waarde in het finaleweekend. Als we naar de finale willen moeten we hen verslaan.”

OCI Lions heeft zich voor de vijfde opeenvolgende keer geplaatst voor de FINAL4. De voorbije drie jaar schopten de Lions het telkens tot in de finale maar grepen ze telkens naast de titel. “Het belooft weer een spannende FINAL4 te worden met Bocholt en Visé als de grote favorieten gezien hun stabiele seizoen tot nu toe. Maar het is een op zichzelf staand weekend waar kleine factoren de doorslag zullen gaan geven. OCI-LIONS zijn klaar om, gesteund door de fans, net als voorgaande jaren te stunten en de finale te bereiken” zegt trainer Mark Schmetz.

Programma:

Zaterdag 30 maart:
Halve finale 1: 13.30 nummer 1 Achilles Bocholt vs Green Park / Aalsmeer
Halve finale 2: 16.30 nummer 2 HC VISÉ HC vs OCI Lions

Zondag 31 maart:
13.30 uur Verliezer halve finale 1 vs Verliezer halve finale 2
16.00 uur Winnaar halve finale 1 vs Winnaar halve finale 2

Tickets zijn online te koop via deze link:
http://www.lotto-arena.be/nl/kalender/2018-2019/bene-league-final-4