Dames U17 verliezen eerste wedstrijd in tussenronde EK

Dames U17 verliezen eerste wedstrijd in tussenronde EK

De Dames U17 zijn de tussenronde op het EK begonnen met verlies tegen Slovenië. Het werd 19-30 voor de Sloveense Dames. Door dit verlies blijft Nederland op twee punten staan in de poule. Op woensdag 7 augustus om 13:00 uur is Montenegro de volgende tegenstander van de ploeg van Ricardo Clarijs.

De wedstrijd begon slordig van Nederlandse kant, wat resulteerde in een 0-4 voorsprong voor Slovenië. Nederland kwam goed terug tot 3-4 maar wist niet op gelijke hoogte te komen. De Sloveense dames liepen vervolgens uit naar een voorsprong van vijf doelpunten: 7-12. Goed verdedigend werk en drie goals op rij zorgden ervoor dat de Nederlandse ploeg weer in de buurt kwam: 10-12. De ruststand werd bepaald op 12-15 in het voordeel van Slovenië.

Aan het begin de tweede helft kon Nederland de Sloveense leeftijdsgenoten nog bijbenen en ervoor zorgen dat het gat niet groter werd, 16-13. Echter begon Nederland kansen te missen, mede door uitstekend keeperswerk van Slovenië. De Sloveense Dames maakten aan de andere kant wel de doelpunten. Dit resulteerde in een achterstand van negen doelpunten: 15-24. Het gat bleek niet meer te overbruggen voor Nederland. De wedstrijd was gespeeld en eindigde in een 19-30 nederlaag.

Woensdag 7 augustus staat de tweede, en laatste, wedstrijd in de tussenronde op het programma voor de meiden van U17. Om 13:00 is Montenegro de tegenstander. De ploeg zal moeten winnen en is afhankelijk van het resultaat tussen Portugal en Slovenië om nog kans te maken op de negende plaats en het bijbehorende WK ticket.