Eerste wedstrijd best-of-three finale bij de dames overtuigend gewonnen door VOC

De handbalsters van Succes Schoonmaak/VOC lijken op weg naar titelprolongatie. De Amsterdamse ploeg won het eerste duel in de best-of-three finale om het Nederlands kampioenschap op overtuigende wijze met 23-29 bij Morrenhof Jansen/Dalfsen.

Vrijwel de gehele wedstrijd ging VOC aan de leiding. Na een goede opening namen de bezoekers de leiding maar kwam Dalfsen halverwege de eerste helft op gelijke hoogte. Tien minuten voor het rustsignaal kwam Dalfsen voor het eerst op voorsprong bij 7-6 en na twee snelle treffers hierna zelfs op 9-6. VOC herstelde zich knap en scoorde in het restant van de eerste helft nog zeven keer zonder een tegentreffer te hoeven incasseren: 9-13.

Direct na de hervatting werd het verschil zes goals (9-15). Dalfsen kwam nog terug tot twee treffers (14-16 en 15-17) maar wist de aansluiting niet te realiseren. De Amsterdamsen liepen verder uit en het grootste verschil bedroeg zeven doelpunten. Spannend werd het niet meer. De zege stond al ver voor het einde vast.

Op zondag 29 april om 14.30 uur staat de tweede wedstrijd in Sporthal Elzenhagen in Amsterdam op het programma. Een overwinning van VOC betekent dat de landstitel in Amsterdam blijft. Als Dalfsen wint, volgt er een beslissende derde wedstrijd. Deze wordt eveneens in Amsterdam gespeeld op zondag 6 mei 2018.