F-festijnen aftrap van handbalseizoen F-Jeugd

F-festijnen aftrap van handbalseizoen F-Jeugd

Op zondag 8 september staat in Nieuwegein het eerste F-festijn gepland. Dit festijn wordt georganiseerd voor de F-jeugd als aftrap van het seizoen. De teams spelen tijdens het seizoen wedstrijdjes in toernooivorm waarbij spelplezier voorop staat! Op zondagochtend komen er ruim twintig teams uit de hele regio naar Nieuwegein om de hele dag plezier te hebben en te handballen.

Alle teams krijgen ook een mooie teamtas met gadgets en een paspoort. In het paspoort kan elk kind sparen voor Handy en Ballo stickers. Tijdens de verschillende toernooien worden de stickers uitgedeeld. Ook wordt er op deze ochtend kennis gemaakt met het Goalcha spel.

Tijdens de toernooien worden er korte wedstrijdjes gespeeld waarbij iedereen keeper kan zijn en kan scoren. Er wordt gespeeld met een zachtere bal zodat er op een makkelijke manier geëxperimenteerd kan worden met gooien en vangen. De toernooien zijn voor de F-Jeugd een avontuur waar kinderen kunnen ervaren hoe leuk handbal is!

Ellen van Handbalvereniging Nieuwegein kijkt uit naar het F-festijn: ‘Wij hopen dat het leuk loopt en iedereen zondag lekker kan spelen, er komen 21 teams meedoen.’ De vereniging richt zich sinds twee jaar op deze leeftijdscategorie: ‘Inmiddels hebben wij drie teams waarbij er zelfs meer jongens dan meisjes lid zijn. Bijna iedereen die mee heeft gedaan vorig jaar is lid geworden van de vereniging. Dankzij de opzet zie je ook dat de kinderen in de E/D-Jeugd al meer gaan handballen’ aldus Ellen.

Doet jouw team nog niet mee met de F-Jeugd toernooien? Kijk dan hier op de speciale F-Jeugd pagina van onze website en meld je aan! Hier kan je ook het wedstrijdschema bekijken. 

De F-festijnen zijn de aftrap van het handbalseizoen voor de F-Jeugd, in september staan drie F-festijnen gepland:
Zondag 8 september bij Nieuwegein, aanvang 10.00-13.00 uur
Zaterdag 14 september in Nederweert, aanvang 11.00 -16.00 uur
Zaterdag 28 september bij in Borne, aanvang 09.45-13.00 uur