Foutloze start Beach Dames U18 op EK in Montenegro

Foutloze start Beach Dames U18 op EK in Montenegro

De Oranjedames U18 zijn het EK Beach Handball in Montenegro goed gestart. De formatie van Harald Mulder boekte op de eerste dag twee zeges. 


In het openingsduel tegen Litouwen had Nederland in de eerste set een golden goal nodig (15-14). De tweede set werd, mede door punten van topschutter Lynn Klesser, overtuigend met 22-14 binnen gehaald.


In de middag had Oranje U18 geen kind aan het thuisland. De WK-finalist van 2017 hengelde twee sets met grote cijfers binnen (5-26 en 10-22). “We hebben ons eigen spel kunnen spelen”, liet debutant Marit Craje weten na de walk-over. Zaterdagochtend kan Nederland de eerste plaats in de poule veilig stellen, wanneer het groepsgenoot Oekraïne om 09:15 uur treft.


Beach Heren U18
De Oranjemannen U18 wachten nog op het eerste EK-succes. Zowel tegen Spanje als Polen kwam de formatie van Leon Budé tekort. In de openingswedstrijd tegen regerend kampioen Spanje verweerden de Nederlandse jongelingen zich kranig (20-14 en 24-16). Met liefst zestien punten had Niko Blaauw van Aalsmeer een groot aandeel in de scoringsdrift van de nationale jeugdploeg.

Tegen de Polen kwam Nederland in de tweede helft dichtbij setwinst. Uiteindelijk trok de opponent met 16-18 aan het langste eind. De eerste set ging verloren met 8-14. Morgen nemen de Oranjemannen het in de laatste poulewedstrijd op tegen Roemenië om 11:30 uur.

Alle wedstrijden zijn live te zien op www.ehftv.com.