Geblesseerde Lisanne Kruijswijk wordt tijdelijk vervangen op het WK

Geblesseerde Lisanne Kruijswijk wordt tijdelijk vervangen op het WK

Midden opbouwspeelster Lisanne Kruiswijk van de Dames U18 zal de komende twee wedstrijden niet in actie komen op het WK in Polen. Tijdens de wedstrijd tegen China gisteren raakte zij geblesseerd aan haar knie. Zij is niet in staat zijn om direct verder te spelen.

Bondscoach Ricardo Clarijs heeft besloten beroep te doen op een spelersruil. Lisanne, een zeer bewegelijke speelster, wordt gewisseld voor Larissa Nusser die voor Oranje U20 ook actief was tijdens het WK U20 in juli. Larissa, die tijdens dit toernooi al veel indruk maakte, zal Lisanne gaan vervangen op de midden opbouw positie. 

Larissa is sinds kort verhuisd naar Denemarken waar zij uitkomt voor København Håndbold. Zij heeft al veel ervaringen met jeugd WK’s. Twee jaar geleden debuteerde ze op 16-jarige leeftijd op een WK met de toenmalige U20 selectie. Afgelopen juli behaalde ze met de U20 meiden een vijfde plek op het WK in Hongarije. 

Voor Larissa kwam het telefoontje gisteravond als een verrassing: “ik heb vanochtend direct contact gehad met mijn trainer en die keurde het goed. Dus in plaats van een weekendje vrij zat ik binnen een uur op het vliegveld. Ik hoop dat ik nu mijn steentje nog kan gaan bijdragen aan het team en ze nog verder kan helpen waar ze gebleven waren! Ik heb er erg veel zin in. Het is zeker spannend, want ik ken de meiden niet heel goed, maar heb zeker vertrouwen in de groep!”

Bondscoach Ricardo Clarijs baalt van de blessure van Lisanne maar is tevreden met de tijdelijke oplossing: “Door het uitvallen van Lisanne hebben we, hopelijk tijdelijk, dit toernooi een creatieve speelster verloren. Larissa is met haar ervaring en haar speelwijze een directe sterke aanvulling op deze groep en daarmee een logische vervangster. We zijn erg tevreden dat we hiermee de lijn in ons spel en de visie kunnen waarborgen. Daarnaast ben ik erg blij met de flexibele opstellingen van haar club en de enthousiaste houding van Larissa.”

Wij wensen Lisanne heel veel sterkte en hopen dat ze spoedig herstelt van haar blessure. Larissa succes met de Meiden U18 op het WK!

Morgen om 16.00 uur spelen de U18 meiden mét Larissa tegen koploper Rusland. Live te zien op handballpoland2018.pl/live