Gelijkspel tegen Zweden genoeg voor poulewinst Oranje U20

Waar Zweden met 5 en 7 punten verschil won van Polen en Tsjechië, deed Oranje U20 dat met een respectievelijke 15 en 19 punten verschil. De kansen om  van Zweden te winnen en hiermee de eerste plaats in de poule te bemachtigen leken dus zeer reëel. Echter bleek Oranje U20 toch enige moeite te hebben met de Zweedse meiden, eindstand: 26-26.

Oranje begint de eerste helft met een 1-3 achterstand. Via Freriks en Housheer weet Oranje op gelijke hoogte te komen, maar al snel kijken de Nederlandse dames weer tegen een 4-6 achterstand aan. Dit dreigt een 4-7 achterstand te worden maar Jesse van de Polder weet een penalty te stoppen. Hierna weten de Oranjemeiden via o.a. Amy Oostveen de stand weer gelijk te trekken naar 7-7 en komen zelfs een 8-7 voorsprong. Hierop besluit de Zweedse bondscoach een time-out aan te vragen.  Via een uitstekend spelende Merel Freriks, die goed gevonden wordt op de cirkel, pakt Oranje een 10-8 voorsprong. Zij weten dit niet vast te houden en al gauw staat het via 10-10 weer 12-12 gelijk. Een 2 minuten tijdstraf voor Maxime Drent leidt niet tot problemen. Een prachtige pass van Dione Housheer op Merel Freriks brengt Oranje in ondertal zelfs op een 13-12 voorsprong. Terwijl Oranje weer compleet is lukt het hen niet om de aanval mooi uit te spelen, waardoor Zweden driemaal achter elkaar weet te scoren. Ruststand 13-15.

Ondanks goede reddingen van Jesse van de Polder kiest bondscoach Robert Nijdam ervoor om in de tweede helft te beginnen met keepster Yara ten Holte. Met een paar mooie reddingen plus een aanspeelbal in de break-out op Sarah Dekker  zet zij Oranje weer terug in de wedstrijd: 15-15. Weer twee goals van Dekker zetten Oranje zelfs op een lichte voorsprong 17-16. Via Van Wetering en Freriks weet Nederland een klein gaatje van twee doelpunten te slaan. Door een twee minuten tijdstraf voor Maxime Drent weet Zweden weer langszij te komen: 19-19. Hierna krijgt Larissa Nusser ook nog een tijdstraf, waardoor Oranje met 4 man in de aanval verder moet. Met een prachtige actie zet Merel Freriks met haar 9e doelpunt van de wedstrijd Oranje weer op voorsprong. Tijdens een gelijke stand van 20-20 schiet Sarah Dekker mis, waarna Van Wetering ook de rebound er niet in weet te schieten. Nijdam vraagt een time-out aan. Met wederom weer tweemaal Sarah Dekker komt Oranje weer op voorsprong. Van 22-20 naar 24-22 en zelfs naar 24-25 achter heeft Oranje het moeilijk. Het is een nek-aan-nek race waarbij Oranje alles uit de kast haalt om de eerste plek in de poule te pakken. Zij hebben hierbij aan een gelijkspel genoeg, gezien het grote verschil in doelsaldo. In de laatste minuut bij een stand van 26-26 wordt door zowel Zweden als Nederland nog een time-out genomen, dit leidt tot niets. Oranje U20 speelt gelijk tegen Zweden en wordt hierdoor eerste in de poule.

Sarah Dekker werd uitverkozen tot speelster van de wedstrijd aan de kant van Nederland.