Heren KRAS/Volendam winnen de bekerfinale

De finale tussen KRAS/Volendam en OCI-LIONS was enorm spannend en won Volendam pas na verlenging met 31-30. LIONS was voor de pauze de betere ploeg. Tot halverwege ging het gelijk op, maar daarna bepaalden de Limburgers het wedstrijdbeeld. LIONS boog een achterstand van 4-6  om naar een voorsprong van 11-7. In de slotfase werd de voorsprong door treffers van Joris Baart, Joao Ramos, opnieuw Joris Baart en Rob Schmeits zelfs uitgebreid naar 15-9. Volendam kwam door doelpunten van Jaap Beemsterboer en Zarko Curic nog terug tot 15-11. Ivo Steins bepaalde de ruststand op 16-11.

Direct na de hervatting verkleinde Volendam de achterstand. In recordtijd was de negatieve marge door goals van Robin Jansen, Jordy Baijens, Leon van Schie en weer Jordy Baijens teruggebracht naar 16-15. Hierna ging het tot het einde van de reguliere speeltijd gelijk op met LIONS steeds aan de goede kant van de score: 24-24.

In de verlenging zorgde Jordy Baijens bij 27-26 voor de eerste Volendamse voorsprong sinds lange tijd. LIONS kwam nog wel twee keer op gelijke hoogte, maar niet meer op voorsprong. Na de laatste gelijkmaker van Joao Ramos (30-30) tekende Robin Jansen voor 31-30. Een paar seconden voor tijd had LIONS nog een grote kans om er een tweede verlenging uit te slepen. Doelman Gerrie Eijlers pareerde echter op fantastische wijze de strafworp van Serge Heijnen.