Heren U20 ook gemakkelijk langs Bulgarije

De Heren U20 hebben tijdens de EHF Championship ook hun tweede wedstrijd ruim weten te winnen. Na Kosovo werd ook Bulgarije eenvoudig aan de kant gezet met 20-38.

Oranje opent de score via Alec Smit. In de beginfase van de wedstrijd komt Oranje niet weg en blijft het even gelijk opgaan. Via Tom Jansen, Ivar Stavast en Alec Smit weet Nederland een gaatje te slaan (2-7). De verdediging staat sterk, echter blijft de aanval af en toe wat slordig waardoor Oranje nog niet geheel weg kan komen van Bulgarije.

Goals van Sybren Stijweg en Ivar Stavast zorgen er samen met een prima keepende Peter Kwant voor dat Oranje de voorsprong weet uit te breiden. Na 25 minuten staat er een 13-8 voorsprong op het scorebord. Mede door onder andere doelpunten van Niels Versteijnen en een goede focus aan Nederlandse kant gaan de U20 mannen rusten met een 9-19 stand.

In de tweede helft komt de ploeg van Edwin Kippers wat moeizamer op gang. Na acht minuten spelen scoort Nederland via Sander Visser pas het tweede doelpunt. Waar Peter Kwant een goede eerste helft keepte, doet Bram Kleijkers dit in het tweede bedrijf. Na een kwartier spelen laat Oranje weer zien wat ze kunnen en is de focus terug. Vanaf dit moment neemt Nederland het heft weer in eigen handen en gaat het met een ruime 15-29 voorsprong de laatste tien minuten in. De winst kan vrijwel niet meer ontglippen en bondscoach Edwin Kippers wisselt zijn spelers goed door en varieert met een 4-2 en 5-2 aanvalstactiek die goed blijkt te werken. Eindstand 38-20.

Alec Smit, die ook actief is bij de Nederlandse A ploeg, werd met 5 prachtige doelpunten verkozen tot man of the match.

Cirkelspeler Tim Claessens: “In het begin liep het beetje gelijk op doordat we onze kansen niet afmaakte. Maar door weer een ijzersterke dekking liepen we na 10 min toch uit. We hebben Bulgarije geen enkele kans gegeven om terug te komen in de wedstrijd. Ondanks het heel erg saaie en vertragende spel van Bulgarije uiteindelijk goede winst eruit gehaald”.

Man of the match Alec Smit: “Duidelijke winst. Collectieve teamprestatie waarin iedere speler zijn waarde getoond heeft. Ik denk dat dit een goede aanzet was richting de beslissende fase van dit toernooi. (of deze poule, als je het bescheiden wilt houden)”.

Scores Nederland:
Sander Visser 7, Tom Jansen 6, Alec Smit 5, Sybren Stijweg 4, Niels Versteijnen 3, Jeroen Roefs 3, Ivar Stavast 3, Tim Claessens 2, Lars Kooij 2, Florent Bourget 2, Rick Wielage 1

Morgen, maandag 23 juli om 17.00 uur is Oostenrijk de volgende tegenstander. Ook Oostenrijk heeft haar eerste twee wedstrijden net als Nederland ruim gewonnen. Wederom is deze wedstrijd live te zien op ehftv.com.