Heren U20 winnen eerste wedstrijd op het EHF Championship in Montenegro

Na een stroeve start in hun eerste wedstrijd op het European Championship weten de Oranjeheren U20, na een 13-11 ruststand, Kosovo te verslaan met een ruime 34-21.

De U20 jongens beginnen de eerste helft slordig. Via Sybren Stijweg en Tom Jansen begint Oranje met een 2-0 voorsprong. Die voorsprong wordt niet behouden en na 9 minuten spelen kijken de Oranjeheren tegen een 2-3 achterstand aan. Nederland is de betere ploeg maar door weinig rust in de ploeg, slordige aanvallen, veel tijdstraffen en penalty’s tegen gaat het met een magere 13-11 voorsprong de rust in.

De tweede helft wordt scherp begonnen. Via Ivar Stavast, Tim Claessens en twee práchtige doelpunten van Niels Versteijnen slaat Oranje direct een gaatje van 5 (17-12). De dekking staat goed en de ploeg van Edwin Kippers laat een goede focus zien. Via 21-15 staat oranje halverwege de tweede helft op een comfortabele 24-16 voorsprong. Goals van o.a. Sybren Stijweg en Sander Visser zorgen ervoor dat de voorsprong van Oranje geen moment meer in gevaar komt. Door prima samenspel en goeie invalbeurten staat er na 60 minuten spelen 34-21 op het scorebord.

Ivar Stavast werd aan Nederlandse kant verkozen tot man of the match en keeper Peter Kwant staat momenteel bovenaan het lijstje van meeste saves.

Scores:
Sybren Stijweg 9 (5/5 penalty’s), Ivar Stavast 7, Tim Claessens 4, Sander Visser 3, Niels Versteijnen 3, Tom Jansen 2, Sverre Jansen 2, Rick Wielage 1, Lars Kooj 1, Bram Versteegden 1, Florent Bourget 1

Zondag 22 juli om 19.00 uur wordt de tweede wedstrijd van het toernooi gespeeld tegen Bulgarije. Alle wedstrijden zijn live te zien via ehftv.com