Larissa Nusser sluit weer aan bij haar club København Håndbold

Larissa Nusser sluit weer aan bij haar club København Håndbold

Larissa Nusser zal geen minuten meer maken voor de Dames U18 op het WK in Polen. De talentvolle speelster sluit weer aan bij haar club København Håndbold. Na het verlies in de kwartfinale tegen Zweden gisteren, dingen de Oranjemeiden niet meer mee om de medailles. Hierop heeft haar club in overleg besloten om haar terug te halen naar Denemarken.

Nusser werd vorige week plots ingevlogen door bondscoach Ricardo Clarijs nadat Lisanne Kruiswijk geblesseerd was uitgevallen. Ze kreeg toestemming van haar club om de Dames U18 te versterken. Dat heeft ze uitstekend gedaan! Tijdens het toernooi werd ze twee keer verkozen tot ‘speelster van de wedstrijd’ en nam ze de ploeg met haar ervaring bij de hand. Terwijl ze nog niet eerder met het team samen gespeeld had, omdat ze hiervoor altijd deel uit maakte van de oudere selectie U20.

Bondscoach Ricardo Clarijs is zeer tevreden: “We zijn erg blij geweest met het feit dat Larissa een aantal wedstrijden ons team heeft kunnen versterken. We vinden het erg knap hoe zij in zo’n korte tijd zowel binnen als buiten het veld een meerwaarde is geweest voor het team.”

De Dames U18 gaan strijden voor plek 5 t/m 8. Zaterdag 18 augustus is Denemarken de eerste tegenstander. Om 15:00 uur klinkt het beginsignaal. De wedstrijd is live te zien via: http://handballpoland2018.pl/live/.