Nederlands Damesteam op WK tegen Noorwegen, Slovenië, Servië, Angola en Cuba

Nederlands Damesteam op WK tegen Noorwegen, Slovenië, Servië, Angola en Cuba

Het Nederlands Damesteam is bij het WK in Japan ingedeeld in een groep met Noorwegen, Slovenië, Servië, Angola en Cuba. Dit wees de loting vanmorgen uit in Tokio. Het WK wordt gehouden van 30 november tot en met 15 december 2019 in Kumamoto, Yatsushiro en Yamaga.

De eerste drie landen uit de vier poules plaatsen zich voor de hoofdronde. Hierin spelen de teams uit de groepen A/B en C/D drie wedstrijden tegen elkaar. De behaalde punten in de poulefase tegen de doorstromende teams worden meegenomen. De beste twee landen per hoofdronde kwalificeren zich voor het finaleweekend in Kumamoto.

Twee jaar geleden veroverden de Oranjedames een bronzen medaille op het WK in Duitsland en vier jaar geleden pakte de ploeg van Emmanuel Mayonnade een zilveren plak.

Tegen Noorwegen, Servië en Angola is afgelopen jaren gespeeld. Van Noorwegen werd o.a. verloren op het afgelopen EK en WK. Tegen Servië werd gelijk gespeeld in de poulefase op het WK. Angola werd ruim verslagen in de uitzwaaiwedstrijd voorafgaand aan het EK2018.

Loting WK:
Groep A:
Cuba
Angola
Slovenië
Servië
Noorwegen
Nederland

Groep B:
Australië
Brazilië
Korea
Duitsland
Denemarken
Frankrijk

Groep C:
Kazachstan
Senegal
Spanje
Montenegro
Hongarije
Roemenië

Groep D:
Congo
Argentinië
China
Japan
Zweden
Rusland