Nederlandse medailles op EBT-toernooi in Oosterhout

Nederlandse medailles op EBT-toernooi in Oosterhout

In Oosterhout werd dit weekend een heus EBT-toernooi afgewerkt: het Camelot Beachtournament. In Noord-Brabant gingen de mannen van grootmacht Ekaterinodar uit Rusland met de eindoverwinning aan de haal.

Meervoudig Nederlands kampioen, zowel bij de mannen als vrouwen, TSHV Camelot uit Tilburg heeft samen met OHC’01 de Europese agenda naar eigen land weten te halen. Opnieuw streken internationale topteams neer in Oosterhout, waar de finales midden in het stadscentrum werden gespeeld. Punten voor de European Beach Tour stonden op het spel.

Ekaterinodar uit Rusland was in de spectaculaire eindstrijd bij de mannen te sterk voor de Duitse nationale ploeg. Na het nemen van shoot-outs legde de nummer drie van Europa beslag op de hoofdprijs. Thuisploeg TSHV Camelot maakte op fraaie wijze het podium compleet

In het vrouwentoernooi bereikte kersvers Nederlands kampioen Westsite de finale. De Amsterdammers bogen met 0-2 voor Team Derma Sun uit Denemarken. De nationale ploeg van Australië rekende in het gevecht om het brons af met het Duitse CAIPIranhas.