NHV neemt organisatie OKT graag op zich

NHV neemt organisatie OKT graag op zich

Het Nederlands Handbal Verbond heeft de intentie om het OKT voor de handbaldames te organiseren in maart 2020. Het bestuur heeft besloten om bij de Internationale Handbal Federatie (IHF) aan te geven dat er vergaande interesse is om het Olympisch kwalificatietoernooi te organiseren in eigen land.

Op het komende wereldkampioenschap, dat gehouden wordt van 30 november t/m 15 december 2019 in Japan, plaatst de wereldkampioen zich rechtstreeks voor de Spelen. De landen die eindigen op plek 2 t/m 7 strijden voor een Olympisch ticket via één van de drie OKT’s. Aan de OKT’s nemen in totaal twaalf landen deel. De overige plekken worden over de verschillende continenten verdeeld op basis van de resultaten op het WK.  

De Olympisch kwalificatietoernooien worden gespeeld van 20 t/m 22 maart 2020. Aan elk OKT nemen vier landen deel. Twee landen per OKT kunnen een felbegeerd ticket naar Tokio verdienen.

“Het belang voor onze handbalsport is groot, de sportieve redenen voorop, maar ook het feit dat we met elkaar toe zijn om tophandbal in Nederland te presenteren. Handbal is populair in Nederland. Naar de EK-kwalificatiewedstrijd van de dames vanavond kwamen maar liefst 5000 toeschouwers kijken. Dat geeft aan dat handbal leeft.”

“Met vele partners zoals de landelijke, provinciale en lokale overheden, NOC*NSF en onze sponsors staan wij voor deze prachtige uitdaging: 3 dagen tophandbal met 6000 toeschouwers per dag en plaatsing voor de Olympische Spelen wanneer we net de gouden WK-medaille missen”, vertelt Sjors Röttger enthousiast.