NHV start onderzoek naar handbal voor mensen boven 50 jaar

NHV start onderzoek naar handbal voor mensen boven 50 jaar

Handbal is in! Nu onze nationale damesploeg vanwege het EK weer volop in de media is krijgt de handbalsport weer veel aandacht. Voor sommige mensen is dit een stimulans om eens bij de lokale handbalvereniging te gaan kijken en uit te proberen of handbal iets voor hen is. Het gaat dan vaak om (ouders van) jonge kinderen en jongeren. Bij veel verenigingen zien we weer een mooie ledenaanwas voor hun teams.

Ook voor personen van boven de 50 jaar is handbal echter een prima sport om te beoefenen. Je houdt je gezondheid op peil en omdat handbal een teamsport is heb je ook leuke sociale contacten. De (her)instroom van ‘oudere’ niet-handballers of van mensen die in het verleden hebben gehandbald is nog vrij beperkt. Jammer, want handbal is gewoon een erg leuke sport!

Het NHV heeft daarom het initiatief genomen om de handbalsport voor de doelgroep 50+ in 2019 een impuls te geven. In een paar regio’s gaan pilotprojecten starten om te experimenteren met (eventueel aangepast) handbalaanbod. Om dit aanbod zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen en behoeften willen we jou vragen om via onderstaande link een kort vragenlijstje in te vullen voor 14 januari 2019:

https://surveys.enalyzer.com?pid=g6q3s7r2

Alvast bedankt hiervoor. Heb je vragen of suggesties? Stuur dan even een mailtje naar informatie@handbal.nl.