Pilots Beach Handball-competitie Breedtesport van start!

Pilots Beach Handball-competitie Breedtesport van start!

Komend voorjaar worden er vanuit het NHV voor het eerst Beach Handball-competities op breedtesportniveau georganiseerd. Deze competities vinden plaats naast de al lopende Beach Handball Tour (wedstrijdsport, leidend naar het NK). Aan de pilots nemen in totaal ca. 300 teams deel. Het conceptprogramma voor de pilots Beach Handball-competitie Breedtesport staat inmiddels gepubliceerd in Sportlink.

Belangrijke zaken
Graag willen wij aan de deelnemende verenigingen en teams vragen om goed te letten op de volgende zaken:

  • Kijk goed wanneer welke wedstrijden waar plaatsvinden en welke vereniging de wedstrijddag faciliteert!
  • Faciliteert jouw vereniging een speeldag en heb je geen Beachaccommodatie? Neem dan even contact op met de vereniging die in het programma staat vermeld als Beachaccommodatie!
  • Zorg ervoor dat je over voldoende mensen beschikt die de Beach Handball introductieworkshop gevolgd hebben. Zij zijn gekwalificeerd als scheidsrechter in de pilot!
  • Huur de Beachaccommodatie op tijd, voordat het bezet is door andere gebruikers!
  • Terugtrekken is vanaf dit moment niet meer mogelijk. Hierdoor worden andere verenigingen gedupeerd!
  • Voeg alle potentiële spelers toe aan de spelactiviteit Beach Handball in Sportlink!

Spelactiviteit
Let op: alle spelers die mee zullen doen moeten de spelactiviteit Beach Handball toegewezen krijgen in Sportlink. Anders kunnen ze niet op het digitale wedstrijdformulier geplaatst worden en dus ook niet deelnemen aan de pilot. Hoe moet je dit doen? Volg de volgende link en voeg naast mogelijke veld- of zaalhandbal-spelactiviteit ook Beach Handball toe: Hoe spelactiviteit Beach toevoegen.

Inschrijven Beach Handball Introductieworkshops
Om scheidsrechters, trainers en coaches op te leiden wordt er door NHV Beach Handball Introductieworkshops gehouden. Klik hier voor het overzicht. Vul het overzicht in zoals weergegeven op deze afbeelding. Wanneer er verder wordt geklikt ziet u dit kaartje. Het doel van deze introductieworkshop is om deelnemers kennis te laten maken met Beach Handball en om ze klaar te stomen als Beach-scheidsrechter. Deelnemers zijn na het volgen van de workshop bevoegd om als scheidsrechter te fungeren voor de Beach Handball Breedtesport Competitie 2019. De workshop bestaat uit één bijeenkomst van 2,5 uur, met een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte, waarbij wordt ingegaan op de vele verschillende aspecten en spelvormen van Beach Handball. Deelname aan de workshop is geheel kosteloos! Er is voor gekozen om de aanmeldingen via de verenigingen (wedstrijdsecretaris) te laten lopen. Dit betekent dat verenigingen zelf verantwoordelijk zijn om contact op te nemen met hun eigen leden voor de inschrijvingen van de introductieworkshop.

Ook is het mogelijk voor deelnemers aan de introductieworkshop om een Beach Handball-shirt te kopen. Deze shirts kosten € 5,- per deelnemer. Mochten leden hierin geïnteresseerd zijn laat ze dit dan doorgeven aan de desbetreffende vereniging. Deze kunnen de maten en het aantal shirts hier opgeven.

Webinar
Op woensdag 13 februari is er vanuit het NHV een Webinar over de pilot georganiseerd. Heb je deze niet kunnen zien? Kijk dit Webinar dan terug via deze link.

Vragen?
De pilots Beach Handball-competitie breedtesport zijn een nieuw aanbod binnen het NHV. Ze vormen een experiment waarin we met elkaar leren en door ontwikkelen. Wij vragen daarom om jullie begrip dat misschien nog niet alles vlekkeloos zal verlopen. Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Stel ze bij voorkeur via beachcompetitie@handbal.nl