Scandinavische WK-finale Heren: Denemarken-Noorwegen

Scandinavische WK-finale Heren: Denemarken-Noorwegen

De finale van het WK handbal voor mannen wordt zondag in het Deense Herning gespeeld tussen Denemarken en Noorwegen. Beide landen wonnen hun halve finale met ruime cijfers.

In de uitverkochte Barclaycard Arena in Hamburg won eerst Denemarken met maar liefst 38-30 van Frankrijk. Bij het rustsignaal tekende de Deense zege zich al af: 21-15. Bij Denemarken was Mikkel Hansen met twaalf treffers de grote man. Kentin Mahe scoorde acht keer voor Frankrijk.

In het tweede duel kon Duitsland de favorietenrol tegen Noorwegen niet waarmaken. Tot 9-9 kon Duitsland aanhaken maar daarna bepaalde Noorwegen het spelbeeld. Bij de pauze had Noorwegen een 14-12 voorsprong opgebouwd. Na de hervatting kwam Duitsland één keer terug tot op een doelpunt maar keek vervolgens steeds tegen een achterstand aan van minimaal twee treffers.

In de slotfase kwam Duitsland via Fabian Bohm en Fabian Wiede nog terug tot 27-25. In de laatste drie minuten voerde Noorwegen de voorsprong echter op tot zes goals verschil door Sander Sagosen, Bjarte Myrhol, opnieuw Sagosen en Goran Johannesen: 31-25. Uwe Gensheimer (Duitsland) en Magnus Rod (Noorwegen) scoorden beiden zeven keer.