Strijdvaardig Aalsmeer deelt tik uit aan Lions

De handballers van FIQAS/Aalsmeer hebben de eerste wedstrijd om de best-of-three finale om het Nederlands kampioenschap met 28-29 gewonnen bij OCI/Lions. Halverwege had Lions nog een 17-11 voorsprong.

De Noord-Hollanders keken de gehele wedstrijd tegen een achterstand aan. Alleen bij het laatste doelpunt van de wedstrijd van Erik Blaauw stond Aalsmeer aan de goede kant van de score.

Vrijwel de gehele wedstrijd bepaalde Lions het wedstrijdbeeld. De thuisclub opende de score en liep daarna langzaam weg van de tegenstander. Halverwege de eerste helft was de voorsprong van Lions al 11-6. Dit verschil bleef ook in het tweede deel voor de pauze vrijwel onveranderd en bij het rustsignaal zag het er rooskleurig uit voor de Limburgers: 17-11.

In de beginfase na de hervatting liep Lions verder uit naar 21-14 en de Limburgers leken op weg naar een comfortabele zege. Aalsmeer knokte zich echter uiterst knap terug in de wedstrijd en na zes doelpunten op rij was de aansluiting gerealiseerd: 21-20.

Lions liep weer uit naar 23-20 maar Aalsmeer kwam even snel weer terug en bij 23-23 voor de eerste keer in de wedstrijd op gelijke hoogte. Tot vlak voor tijd scoorden beiden om en om. Lions had steeds een voorsprong en Aalsmeer kwam even vaak op gelijke hoogte. Een kleine halve minuut voor het einde bracht Erik Blaauw Aalsmeer voor het eerst op voorsprong. In de laatste aanval van de wedstrijd verzuimde Lions er een verlenging uit te slepen.