Succesvolle Strong Men Handball Battle bij DIOS

Succesvolle Strong Men Handball Battle bij DIOS

Al weken gaan jongens de strijd met elkaar aan tijdens de Strong Men Handball Battles. Dit keer was de welbekende ballonhal van handbalvereniging DIOS uit Den Hoorn het slachtoffer van de dadendrang van de fanatieke deelnemers.

Wij hebben Ruud Mous geïnterviewd, oud handballer van onder meer Explosion ‘71. Ruud is inmiddels al 5 jaar actief bij handbalvereniging DIOS en assisteerde bij dit evenement.

‘’Waarom hebben jullie een strong man battle georganiseerd?’’
DIOS heeft een grote schare aan jeugd. Door het groeiende aantal jeugdleden is het voor ons mogelijk om in de toekomst een gezonde doorstroming van de jeugd naar de senioren te realiseren. Helaas kampen we bij de aanwas van jongensleden nog met veel concurrentie van andere sporten in de regio. De battle is georganiseerd om jongens op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het spelletje, en te laten zien hoe stoer handbal is.

‘’Hoe ging de organisatie ervan?’’
De organisatie verliep vlekkeloos, we hadden binnen no-time genoeg vrijwilligers. De saamhorigheid en het clubgevoel zijn ontzettend groot binnen onze vereniging, daar zijn wij erg trots op. 

‘’Hoe hebben de jongens/deelnemers het beleefd?’’
De meeste jongens waren weliswaar al lid van een club, maar er waren ook een aantal niet-handballende vriendjes meegekomen. Omdat met elke battle punten gescoord en bijgehouden worden in een klassement, hadden we zelfs deelnemers uit het Zuiden van het land. De jongens die na afloop van alle battles de hoogste score hebben, mogen deelnemen aan de grote, landelijke finale. 

‘’Hoe zag de Battle eruit?’’
Het waren echt typische bootcamp oefeningen, kracht snelheid en lenigheid. Aspecten die bij handbal erg belangrijk zijn. Touwtrekken, hindernissen, doelpaal hangen, met medicijnballen gooien. En zo nog wel meer, maar dat is goed te zien op ons youtube filmpje van die dag.

‘’Hoeveel kinderen deden er mee?’’
Een stuk of 40? Het waren heel veel kinderen. Ik denk vooral omdat het een supergoed initiatief is.

‘’Waren er veel vrijwilligers?’’
We hadden een groep van 15 vrijwilligers, zodat we alle kinderen genoeg aandacht konden geven. Bij de vereniging was het geen probleem om vrijwilligers te werven.

‘’Zouden jullie het weer opnieuw organiseren in de toekomst?’’
Absoluut! We zouden het zo weer organiseren. We hadden na de training ook geregeld dat de kinderen een frietje en een drankje kregen, vrolijke kinderen tijdens de training en na de training. Altijd goed om te zien.

‘’Zijn er nog tips voor andere verenigingen die dit willen organiseren?’’
De oefeningen die je uitzet moeten wel een hoog bootcamp gehalte hebben, niet alleen maar hoepels waar je doorheen moet springen etc. Wij zelf hadden ook power ropes en nog meer leuk materiaal, zo kreeg de battle meer ‘’body’’. Enthousiaste vrijwilligers zijn ook erg belangrijk, de kinderen moeten op een leuke en enthousiaste manier begeleid worden. En tot slot opzwepende muziek, het houdt de sfeer er goed in en kinderen geven misschien net iets meer als er lekkere (opzwepende) muziek op de achtergrond is.

‘’Nog iets anders om te vermelden?’’
We hebben een heel leuk filmpje gemaakt, het zou leuk zijn als we die via dit artikel ook kunnen laten zien! https://youtu.be/Bzra5o2idy4