TEAMKPN Sportfonds steunt Handbalmannen tijdens hun EK-missie

TEAMKPN Sportfonds steunt Handbalmannen tijdens hun EK-missie

De Oranjeheren vervolgen vanavond hun missie om zich voor het eerst in de geschiedenis te plaatsen voor een eindtoernooi. Het grote doel is plaatsing voor het EK in 2020. Dankzij de steun van TEAMKPN Sportfonds kunnen de heren zich optimaal voorbereiden op de komende krachtmetingen met Slovenië in april en Estland en Letland in juni.

Door de samenwerking met het TEAMKPN Sportfonds krijgen de Oranjeheren de kans om meer uit hun trainingsstages te halen.

Sjors Röttger, directeur van het NHV, is erg blij met de toekenning van de bijdrage van TEAMKPN Sportfonds: “Dankzij de steun in de rug kunnen de Oranjeheren de aansluiting gaan vinden met de wereldtop. Ze krijgen de kans om buitenlandse stages af te werken en oefenwedstrijden te spelen tegen toplanden. Dit maakt ons ambitieuze team alleen maar sterker en sterker. Ze willen historie gaan schrijven. Het is mooi dat het TEAMKPN Sportfonds daaraan bijdraagt”

Ed Bontrop, manager van het TEAMKPN Sportfonds: “De heren handbal ploeg staan op het punt een mooie stap te maken in hun ontwikkeling. In navolging van de dames gaat ook dit team voor grote successen. De beoordelingscommissie besloot om ook dit team in 2019 te ondersteunen zodat zij een completer programma met buitenlandse stages kunnen afwerken op weg naar de kwalificatie voor het EK.”

TEAMKPN Sportfonds
Het door KPN opgerichte fonds is er speciaal voor teamsporten in Nederland. Daarbij ligt de aandacht specifiek op sporten die door NOC*NSF niet tot de focussporten worden gerekend en dus slechts beperkt financieel worden ondersteund. Tot en met 2019 stelt het fonds jaarlijks maximaal 200.000 euro beschikbaar aan een aantal teams voor zaken als trainingskampen, reis- en verblijfkosten, medische begeleiding of materialen.

Nederlands Handbal Verbond
Het Nederlands Handbal Verbond is opgericht in 1936. Bij het NHV zijn 396 handbalverenigingen aangesloten en in totaal meer dan 52.000 leden. De leden spelen zowel zaal, veld als Beach Handball.