Vervolgonderzoek blessurepreventie onder handbalkeepers!

Vervolgonderzoek blessurepreventie onder handbalkeepers!

In het kader van het onderzoek over het belang van blessurepreventie, in samenwerking met het NHV, AMC/VUmc IOC Research Center VeiligheidNL en Avans+, wordt er een enquête verspreid, als aanvulling op de eerdere algemene enquête over het belang van blessurepreventie die onlangs is verschenen op de website van het NHV en de HandbalNL App. Op basis van de resultaten uit deze enquêtes kunnen gerichte preventieve maatregelen ontwikkeld worden. Deze maatregelen kunnen bijdragen aan het verminderen van het blessurerisico binnen de handbalsport.

 

Elleboogklachten bij handbalkeepers

Elleboogklachten komen relatief veel voor bij handbalkeepers. Meer inzicht in welke klachten dat zijn en welke keepers hier wel/geen last van krijgen is belangrijk. In samenwerking met het NHV, VeiligheidNL en Avans+ is daarom een enquête ontwikkeld. Op basis van de resultaten uit de enquête kunnen gerichte preventieve maatregelen ontwikkeld worden. Deze kunnen keepers en hun trainers dan weer gebruiken om de kans op elleboogklachten zo veel mogelijk te verkleinen.

 

Ben jij een (ex) handbalkeeper of -keepster? Vul dan de enquête in (duur ca. 5-10 minuten).

Ook als je geen klachten hebt (gehad), is het zeer waardevol de enquête in te vullen.

Om toegang te krijgen tot deze enquête kun je op de volgende link klikken: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSduaT6Ur4b7Z9Mo7u6pHNsf2Jm12HA309vnfHWQ7f-gpmNWVw/viewform?c=0&w=1

 

Dank alvast voor uw tijd!!

 

Sportieve groet,

Davey Driessen

In samenwerking met NHV, VeiligheidNL, AMC/VUmc IOC Research Center en AVANS+