Wijzigingen in selectiegroep Oranjedames voor duels tegen Japan

Wijzigingen in selectiegroep Oranjedames voor duels tegen Japan

De spelersgroep van het Nederlands Damesteam voor de twee oefenwedstrijden tegen Japan is gewijzigd. In vergelijking met de vorige selectie ontbreken Jessy Kramer en Charris Rozemalen vanwege blessures. Bondscoach Helle Thomsen heeft Tessa van Zijl (HSG Blomberg-Lippe) opgeroepen.

Op donderdag 27 september en vrijdag 28 september betreden de Oranjedames om 19:30 uur het veld in het Indoor Sportcentrum Eindhoven. Japan is een geduchte tegenstander. Tijdens het afgelopen WK in Duitsland stond het in de achtste finale gelijk na zestig minuten. In de verlenging lukte het de Oranjedames om de overwinning uit het vuur te slepen (24-26).

De eerste oefenwedstrijd zal de Nederlandse ploeg in volle sterkte aantreden. Tijdens het tweede duel krijgen talenten de kans om te laten zien wat ze in huis hebben. In voorbereiding op het EK wil bondscoach Helle Thomsen iedereen in actie zien.

Kaarten
Wil jij er live bij zijn deze week? Bestel je kaarten hier: https://www.handbal.nl/oranje/kaarten-bestellen/. De tribunes in het Indoor Sportcentrum Eindhoven zijn verdeeld in vakken met verschillende prijscategorieën. Er zijn ook combitickets beschikbaar, die toegang geven tot beide wedstrijden.