Zwaarst mogelijke loting voor het Nederlands Herenteam

Zwaarst mogelijke loting voor het Nederlands Herenteam

Het Nederlands Herenteam heeft het niet getroffen bij de loting voor de WK-playoff. De ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson stuit op de verliezend finalist van de EK-finale tussen Spanje en Zweden, die morgen gespeeld wordt in Zagreb. Beide landen plaatsten zich gisteren voor de vijfde keer voor een EK-finale.

Zowel Spanje als Zweden is bezig aan een indrukwekkend Europees Kampioenschap. Beide landen verrasten in de halve finale. Spanje klopte wereldkampioen Frankrijk en Zweden zette Olympisch kampioen Denemarken na verlenging aan de kant.

“We moeten de hoogste berg beklimmen om ons te plaatsen voor het wereldkampioenschap. Als de je Mount Everest gaat beklimmen moet je jezelf goed voorbereiden en in goede vorm zijn, dat is waar wij ons nu op gaan focussen”, reageert bondscoach Erlingur Richardsson op de loting.

Het Nederlands Herenteam speelt in de periode van vrijdag 8 t/m zondag 10 juni de eerste wedstrijd thuis. Het tweede duel in Spanje of Zweden staat gepland voor de periode van dinsdag 12 t/m donderdag 14 juni. “Het is een goed moment om je te meten met de top. We kunnen zien hoe onze spelsystemen en filosofie werken tegen een van de beste teams van Europa. We blijven ons ontwikkelen richting het hoofddoel: het Europees kampioenschap in 2020.”

De winnaar over twee duels plaatst zich voor het WK 2019 in Denemarken en Duitsland. De speelplaatsen zijn Herning, Kopenhagen, Berlijn, Hamburg, Keulen en München.

Loting WK-playoff:

Servië-Portugal
Litouwen-IJsland
Tsjechië-Rusland
Slovenië-Hongarije
Wit-Rusland-Oostenrijk
Macedonië-Roemenië
Nederland-verliezer EK-finale Spanje/Zweden
Noorwegen-Bosnië en Herzegovina/Zwitserland
Kroatië-Montenegro